Az izzadással nem csak vizet veszítünk, hanem ásványi sókat, elsősorban nátriumot is. Miért olyan fontos ez elem, amely a hétköznapi konyhasó egyik alkotója? A nátrium a káliummal együtt a szervezeten belüli ionegyensúly fenntartásáért felel. Az izzadás során sokkal több nátriumot veszítünk mint káliumot, így ezen ionok aránya felborul: sejten belül megnövekszik a kálium ionkoncentrációja, az ozmózis kiegyenlítés miatt a sejtbe víz áramlik, ez pedig súlyos esetben ödéma kialakulásához vezethet! Az ionegyensúlyt só pótlással tudjuk fenntartani. Életmentő nátrium! A nátrium a tápcsatornában a szénhidrátok és a víz
felszívódását is segíti. Nem véletlenül a sós perec, a Hawaii Ironman fő frissítője még a futópályán is!
Te a versennyel foglalkozz, a frissítést bízd az Enduraid-re!
Comments